Gidio.nl

Peuterboek

Lilypie Vijfde Ticker
1 juli 2010

Vandaag is mijn 2e broertje Taro geboren. Ik ben er heel trots op en Kyan ook. We zijn erg blij met Taro.

30 december 2008

Vandaag voor het eerst geschaatst. Ik had er erg veel zin in. Maar toen ik op de schaatsen stond viel het erg tegen. Het ijs was heel erg glad.

november 2008

Ik leer van alles op school. Rijmen op namen en woorden. Terug tellen, op tellen en aftrekken. Letter en cijfers. We tekenen en knutselen ook. Ik vind het allemaal heel leuk. Maar als papa en mama vragen wat ik vandaag op school heb gedaan, zeg ik: gespeeld. Meer niet.

18 oktober 2008

Ik schreef mijn naam op mijn tekenbord. Dat heb ik op school geleerd.

11 augustus 2008

Voor het eerst naar de kleuterschool. Meteen 2 keer op een dag naar school. Ik vind het heel erg leuk. Lekker spelen met andere kindjes.

4 mei 2008

Vandaag heb ik een broertje gekregen. Hij heet Kyan en hij is heel lief en klein.

6 januari 2008

Ik begin steeds meer moeilijke woorden te gebruiken. Afgelopen week zei ik: "er ontbreekt iets". Ik miste dus iets van mijn ziekenauto.

Ik heb een tijdje niet meer zonder luier geslapen, het was een keer mis gegaan en toen wou ik dat niet meer. Maar vandaag wilde ik het weer proberen (ook maar meteen zonder trappelzak). Dit ging weer heel erg goed! Morgen middag probeer ik het weer.

20 oktober 2007

Tussen de middag heb ik zonder luier geslapen. Dat ging goed. Morgen weer proberen

2 augustus 2007

We zijn naar de dierentuin in Emmen geweest. Dat was heel erg leuk. Ik wou alle dieren zien. Vooral de grote dieren. Olifanten, tijgers, haaien, panters en beren. Ook de pinguïns vond ik erg leuk.

2 juli 2007

Vandaag had ik mijn laatste schooldag. Op 20 augustus mag ik weer naar school.

1 juni 2007

Ik kan al tellen tot 15!!!!!!! Ik deed gister dat zomaar spontaan. Ik vind tellen ook leuk. Ik vraag ook steeds "mama gaan we dat tellen?". Soms verwar ik de zeven nog wel met de negen, dan is het 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 8, 9, 10. hahahahahahaha

11 mei 2007

Gisteren hebben mijn papa, mama en ik een nieuw bed voor mij gekocht, met een dekbed en een kussen!!!!!! Vandaag slaap ik voor het eerst in mijn grote bed.

Eerst samen met papa het bed in elkaar gezet. Ik wou toen ook meteen in bed om te slapen. Maar om 21.30 uur sliep ik nog niet. Ik was wel stil hoor en papa en mama dachten ook dat ik al sliep, maar dat was niet zo hihihihihihi. Ik ben wel blij met mijn bed maar moet er nog wel aanwenen. Binnenkort kun je hier de foto's van mijn nieuw bed bekijken.

27 april 2007

Overdag ben ik droog!!!!!!!!!!!!!! Ik hoef dan lekker geen luier meer aan. Op de toverbal en op school gaat het ook heel goed. Ik ga dan gewoon naar de wc of op de pot. Ook de grote boodschap doe ik gewoon op de wc!!!!!!!!!!!

26 maart 2007

Al een paar dagen heb ik overdag geen luier meer aan. Dit gaat heel erg goed!!!!! Ik heb tot nu toe geen ongelukjes gehad.

5 februari 2007

Vanochtend ben ik voor het eerst naar de peuterschool geweest. Ik had er afgelopen week al heel erg veel zin in. Mama en ik hebben een mooie rugtas van Cars en een beker van Dora gekocht. Dit heb ik meegenomen naar school. En ik vond het daar heel erg leuk!

Ik heb leuk gespeeld, ook met andere kindjes, in de kring gingen we fruit eten en drinken uit de beker, ik heb geverfd met rode verf en een hartje als stempel, buiten gespeeld en toen kwam mama al weer. Ik wou vanmiddag weer naar school. Ticho, mijn grote neefje, gaat ook s'ochtends en s'middags naar school, zo hoort dat. Maar ik was heel erg moe en heb tussen de middag lekker lang geslapen.

5 januari 2007

Vrij onverwacht is pake overleden in het ziekenhuis. Pake lag thuis opgebaard en Gidio wou steeds even in de kist naar pake kijken. Gidio heeft een tekening voor pake gemaakt en die bij pake in de kist gelegd. Dag lieve pake.

27 november 2006

Gidio had vandaag een "kaboutermust" op. Wat dus een kerstmust was. Zie foto's op de fotopagina onder: n) November.

12 november 2006

Wij zijn verhuist naar een ander huis en dorp. Vannacht voor het eerst in mijn nieuwe kamertje geslapen en dat ging goed. Wel wou ik de deur open hebben staan. Er komen nog foto's van mijn nieuwe kamertje op de fotopagina.

31 oktober 2006

Jaaaaaa, Gidio zijn melkgebitje is compleet!!!! De kies rechtsboven is er ook doorgekomen. (nog niet aangepast op de link)

Hier de link naar Gidio zijn gebitje: gebitje.

24 oktober 2006

Rechtsboven komt ook de kies door. Er is (al een tijdje) een klein puntje kies te zien. Het zal dus niet lang meer duren dat Gidio zijn melkgebitje compleet is.

10 oktober 2006

Linksboven is deze week de kies nu ook doorgekomen. Nu alleen nog de kies rechtsboven en dan heeft Gidio al zijn tanden en kiezen. Het is nog niet aangepast op de link naar Gidio zijn gebitje.

05 oktober 2006

Vandaag had Gidio door hoe de muis van de computer werkt. Hij klikte wel altijd al op de muis maar had nog niet door dat je dan eerst ergens met de muis op moet gaan staan. Maar vandaag snapte hij dat en lukte het ook! Bij Teletubbies op internet liet hij Po, Lala, Tipsie en Tinkiwinkie in een water plas speteren en weer op laten houden. Hij vond het geweldig!

02 oktober 2006

Gidio ging vanmiddag zingend slapen. Hij lag in bedje en zong "zag twee beren, broodje smeren". Toen werd het even stil en ging hij verder met "hi hi hi, ha ha ha, stond er bij en ik keek er na". Mama vond dat zo lief om te horen.

Gidio kan al een paar kleuren herkennen: rood, blauw, groen, oranje en paars. Geel verward hij vaak met groen.

23 september 2006

Rechtsonder is deze week de kies nu ook doorgekomen. Nu alleen nog boven twee kiezen. Maar daar is nu nog niets van te merken. We zien wel wanneer deze doorkomen. Het is aangepast op de link naar Gidio zijn gebitje.

11 september 2006

Linksonder is vorige week een kies doorgekomen. Binnenkort komt ook de kies rechtsonder door.

21 augustus 2006

Zingen vindt Gidio leuk. Vooral als mama of papa zingt. Maar hij kan zelf ook zingen en dat gaat steeds beter. Hij kan nu "ik zag twee beren broodje smeren" bijna helemaal alleen zingen. Ook "zagen, zagen wieden, wieden wagen" gaat steeds beter. Bij "zo gaat de molen" de handjes om elkaar heen draaien en zingen tegelijk.

29 juli 2006

Gidio fietst nu echt!!!! Hij had vandaag in één keer door hoe hij moest fietsen met de trappers. En nu mogen mama en papa niet meer duwen met de stok die aan zijn fietsje zit!!!!!

28 juli 2006

Weer terug van vakantie. Gidio vond het geweldig. Hij heeft zich lekker vermaakt op de camping, het strand en in het water. Hij was wel blij dat we weer naar huis gingen. De vakantie was 5 dagen maar lang genoeg voor Gidio. Voor de foto's zie: fotodagboek, 2006, i) Vakantie.

24 juli 2006

Vandaag gaat Gidio voor het eerst op vakantie. Met papa en mama op de camping "it Soal" in Workum. Dit is een camping aan het IJsselmeer.

3 juli 2006

Vanochtend heeft Gidio op het potje geplast. Het was erg warm weer dus buiten spelen in het "grote zwembad" met alleen een zwembroekje aan. Die zwembroek moest uit en Gidio riep "papier" (is het potje). Mama heel snel zwembroek uit doen en Gidio op het potje, daar kwam een hele grote plas.

Maar dat was nog niet alles!!! Vanmiddag hetzelfde verhaal alleen nu was het "papier poep!!!". En ja wel, Gidio heeft voor het eerst op het potje gepoept. Wat goed van je Gidio, papa en mama zijn erg trots op jou.

26 juni 2006

Vandaag is Gidio voor het eerst naar de tandarts geweest. Mama moest naar de tandarts voor controle en Gidio mocht mee. Hij vond het allemaal erg interessant en liet zich zomaar in zijn mondje kijken. Na afloop kreeg hij een tandenborstel.

6 juni 2006

Vandaag is Gidio 2 jaar geworden. Het is een mooie en gezellige verjaardag geweest. Het was mooi weer dus we konden buiten zitten. Gidio is heel erg verwend met cadeau's. Pake's en beppe's op bezoek en oom en tantes met neefjes en nichtjes. De taart was erg lekker en heel mooi. Voor de foto's zie: fotodagboek, 2006, f) 2e verjaardag.

21 mei 2006

Gidio heeft de afgelopen 3 dagen hoge koorts gehad. Gelukkig is dat nu over maar heeft hij allemaal vlekjes op zijn rompje en een beetje op zijn gezichtje. Dit wijst op de "zes de ziekte", heeft hij dat ook weer gehad.

10 mei 2006

Vandaag is Gidio voor het eerst naar het kinderdag verblijf de "Toverbal" geweest. Het ging heel goed, hij heeft lekker gespeeld, goed gegeten en geslapen. Gidio vroeg wel een paar keer naar mama maar de kinderleidsters hebben hem toen weer afgeleid met spelen. Volgende week woensdag gaat Gidio weer. Mama (en papa) vond het wel een beetje moeilijk maar is blij dat het zo goed ging.

12 april 2006

Gidio heeft vanavond voor het eerst op zijn potje geplast! Gidio, papa en mama zijn heeeeel trots op jou.

16 maart 2006

Gidio is voor het eerst echt ziek, afgezien van de waterpokken, verkouden en keelpijn. Hij heeft verhoging en is misselijk. Zijn buikje doet au!!. Mama was vandaag gelukkig vrij en mama en Gidio hebben lekker op de bank t.v. gekeken: teletubbies, tweenies, puppy hond, en jelliebies. Vanochtend heeft Gidio 2 keer overgegeven. Na een beker warme melk niet meer en heeft hij gelukkig daarna alles nog binnen gehouden.

23 februari 2006

Gidio is nu 20 maand en is echt een aapje aan het worden. Hij klimt op alle stoelen en banken, om overal maar bij te kunnen komen. Zijn eigen stoeltje wordt overal neer gezet (vooral bij het aanrecht). De deuren worden open gemaakt door zijn stoel onder de deurkruk te zetten en dan klimt hij op de stoel en doet de deur open. Daar zijn papa en mama dan maar weer mooi klaar mee.

22 januari 2006

Als Gidio een blokken toren aan het bouwen was en de toren viel om, dan was hij erg boos en werden alle blokken driftig van de tafel gegooid. Sinds vandaag gaat dat anders. De toren valt om en Gidio gaat gewoon weer een nieuwe toren maken zonder boos en driftig te worden!!!

17 januari 2006

Vandaag is Gidio weer te zwemmen geweest, dat doen Gidio en mama elke week. Vandaag ging mama onder Gidio door zwemmen en de juf had Gidio vast. Mama kwam weer boven en wat zei het boefje: Mama Pie Ba, en een handje op het hoofd van mama. Mama moest het dus nog een keer doen.

Gidio kan al heel goed los zwemmen, met zwembandjes om. En hij komt nu ook al vooruit. Eerst was het steeds rondjes draaien al trappelend met de beentjes en nu gaat hij plat op de buik en gaat er al trappelend vandoor!!

14 januari 2006

In week 2 (8 t/m 14 januari 2006) zegt Gidio voor het eerst zijn naam: Hiejo!!

HREF="http://www.gidio.nl">